اخبار بسکتبال ایران

حامد حدادیخانه بسکتبال ایراناخبار – خانه بسکتبال ایران

سایت خانه بسکتبال ایران؛

حامد حدادی

حامد حدادی متولد ۲۹ اردیبهشت ۱۳۶۴ در اهواز است. به واسطه‌ی مرحوم ناظم سلامی نخستین مربی خود در باشگاه شاهین اهواز و سپس تیم منتخب خوزستان در مسابقات قهرمانی کشور در اواخر دهه ۷۰ به سعید فتحی، سرمربی وقت تیم بسکتبال جوانان ایران معرفی شد.

فتحی در شکل‌گیری بازی حدادی نقشی بی‌بدیل داشت. او طی سال‌ها در اردوهای تیم جوانان در مجموعه ورزشی آزادی تهران، روی مهارت‌های فردی سنتر جوان آن روزهای بسکتبال ایران کار کرد. از حرکات پا ویژه بازیکنان سنتر گرفته تا دویدن و پریدن.

فتحی هرگز شاهد افتخارآفرینی حامد در تیم‌های به رهبری خود او نبود. در سال ۲۰۰۲، حدود ۶ ماه از عمر ریاست جدید فدراسیون گذشته بود که حامد حدادی در مسابقات کویت افتخار نایب قهرمانی را با تیم جوانان ایران بعد از ۳۲ سال از برگزاری این رقابت‌ها در آسیا به دست آورد. دو سال بعد در مسابقات قهرمانی امیدهای آسیا، مقام نخست تیم ایران برای نخستین بار در حالی به دست آمد که سعید فتحی دو سال بود کنار گذاشته شده بود.

حدادی در آمریکا

همزمان با درخشش مایکل فلپس رکورددار افسانه‌ای شنا المپیک، سایت یاهو در روز یکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۸۷، در کنار خبر رکوردشکنی فلپس در تاریخ مسابقات المپیک، گزارش دیگری را با تصویر درشتی از حامد حدادی منتشر کرد.

فردای آن روز روزنامه‌ی اعتماد نوشت:
«نویسنده‌ی یاهو اسپورت، آدریان وژناروفسکی تیتری را برای گزارش خود انتخاب کرده بود که با خواندن آن هر کسی بابت انتقال حامد حدادی به NBA ناامید می‌شد:

«ممنوعیت برای ۳۰ تیم ان بی ای در عقد قرارداد با بسکتبالیست‌های ایرانی».

اعتماد در ادامه می‌نویسد:
این تیتر شوکه کننده در کنار تصویری از حامد حدادی شاید یکی از بدترین خبرهای جامعه بسکتبال در روزهای گذشته باشد. آن هم در وضعی که حدادی در دو روز گذشته با دو پیشنهاد رسمی از سوی تیم‌های ممفیس و هیوستون در آستانه حضور در ان بی ای بود.

حامد حدادی همزمان با این اخبار در آخرین روزهای بسکتبال المپیک ۲۰۰۸ پکن مقابل آرژانتین و کرواسی بازی کرد. در بازی با آرژانتین ۲۱ امتیاز گرفت و ۱۶ ریباند داشت. ۱۵ ریباند مقابل کروات‌ها.

تلاش‌ها برای رفع ممنوعیت حدادی در ان بی ای ادامه یافت. دولت آمریکا تحریم‌ها علیه ایران را شدت بخشید که ظاهراً به ورزش هم سرایت کرده بود.

حامد در همان دوران با ارتباطات رایکو ترومن سرمربی وقت تیم ملی بسکتبال در اروپا، پیشنهادهای دیگری از سوی باشگاههای اروپایی و آمریکایی داشت. بازار شایعات هم در آن روزها بر سر انتقال سنتر جوان ایرانی به تیم‌های مختلف داغ بود.

پارتیزان بلگراد
میامی
گلدن استیت

آمار حدادی در المپیک پکن، در کسب امتیاز و ریباند دو رقمی شد تا همگان به سنتر ۲۳ ساله ایرانی نگاه خریدارانه داشته باشند.

در روز نهم شهریور ۱۳۸۷، و در میان اخبار ضدونقیض و شایعات پیوستن حدادی به تیم‌های مختلف، بالأخره خبر پیوستن این بازیکن به باشگاه ممفیس به طور رسمی اعلام شد.

حدادی این افتخار را با ۱۶.۶ امتیاز و ۱۱.۲ ریباند و با بلاک شات متوسط ۲.۶ توپ در بازی‌های المپیک، به دست آورد.
بی بی سی گزارش داد:
«این بازیکن که ۲۱۸ سانتی متر قد و ۱۱۵ کیلوگرم وزن دارد، در تیم ممفیس در کنار دارکو میلیچ، سنتر اهل صربستان و مارک گاسول، سنتر تیم ملی اسپانیا بازی خواهد کرد».

کریس والاس، مدیر باشگاه ممفیس گریزلیز نخستین کسی بود که در مورد خبر رسمی حامد حدادی به این باشگاه واکنش نشان داد:
«ما از بستن این قرارداد راضی هستیم».
آنان تا پیش از آن، بازی ستاره جوان ایرانی را در رقابتهای لیگ تابستانی راکی ماونتین ریویو، تورنمنت دایموند بال چین و المپیک زیر نظر داشتند. حامد در ریباند، بلاک شات و امتیازآوری عالی بود.

«اعضای تیم مشتاق هستند که هر چه زودتر کار با او را آغاز کنند».
حامد حدادی به عنوان نخستین بسکتبالیست ایرانی تا تاریخ‌سازی در ان بی ای فاصله‌ی زیادی نداشت.

او در مسابقه فینال قهرمانی آسیا در سال ۲۰۰۷ که به راهیابی بسکتبال ایران به المپیک پس از ۶۰ سال منجر شد، در پیروزی مقابل لبنان ۳۱ امتیاز و ۱۰ ریباند کسب کرده بود.

حدادی، پدیده تازه بسکتبال جهان بود و ممفیس در سال ۱۹۹۵ به ان بی ای پیوست.
بی بی سی نوشت:
«مشکلات مالی سبب شد تا در سال ۲۰۰۱ محل این باشگاه از ونکوور، به شهر ممفیس در ایالت تنسی (در شرق آمریکا) منتقل شود.
این تیم که در آن بازیکنان سرشناسی همچون پایٔو گاسول (برادر بزرگتر مارک گاسول) و شریف عبدالرحیم بازی کرده اند، در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ توانست به مرحله حذفی (پلی آف) مسابقات بسکتبال آمریکا راه یابد اما پس از آن شرایط مناسبی نداشته است».

از طرفی به محبوبیت حامد در ایران روز به روز افزوده می‌شد. به نظر بسیاری از مردم که در قهرمانی ۲۰۰۷ و راهیابی به المپیک، او را بیشتر شناخته بودند، حامد بازیکنی فراتر از آسیا بود.

۱۰ سال پیش از آن دوران یعنی در سال ۱۹۹۷، تیم ملی بسکتبال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا در ریاض عربستان عنوان هشتم را به دست آورده بود. پس از آن کارهای پایه‌ای به شکل علمی و انسجام یافته‌ای شکل گرفت. پای مربیان جوان و استعدادها در باشگاه‌ها به میدان باز شد و مربیان خارجی مانند ترایکوویچ یا ترومن نسبت به داشته‌های خود به داشته‌های بسکتبال افزودند با این حال حامد حدادی و تأثیرگذاری او در بسکتبال ایران جایگاه ویژه و خاصی داشت.

عکس دیدار ایران و صربستان در دایموند بال چند روز قبل از المپیک ۲۰۰۸. حدادی و کاستا پروویچ. ایران ۷۲ بر ۷۰ این بازی را برد و پیش از المپیک سروصدا به پا کرد.

اولین بازی در NBA

چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۸۷، حامد حدادی در نخستین بازی با پیراهن ممفیس به عنوان نخستین بازیکن ایرانی در ان بی ای به میدان رفت.
حامد ۴ دقیقه برای ممفیس مقابل فینیکس بازی کرد.

حامد یک ماه پیش از این بازی، دی لیگ را تجربه کرده بود. او برای کسب آمادگی و تمرینات بیشتر، به تیم داکوتا ویزاردز در این لیگ (توسعه) پیوست.

به گزارش سایت اختصاصی باشگاه ممفیس، والاس مدیر باشگاه گفت:
«ممفیس از همکاری با داکوتا ویزاردز خوشحال است و بسیار مشتاقیم که پیشرفت حامد را تحت سرمربیگری دوانه تیکنور ببینیم. این انتقال تجربه بسیار ارزشمندی برای حامد خواهد بود». ایرنا

حدادی در ۶ بازی پیش از فصل ممفیس به طور میانگین ۷.۹ دقیقه بازی کرد و آمار ۷.۱ امتیاز و ۳/۳ ریباند را بدست آورد.

او در تابستان همان سال در سالت لیک سیتی یوتا، با تیم ایران در دو بازی به میدان رفت و میانگین ۱۴ امتیاز را ثبت کرد.

زندگی حامد در تابستان ۱۳۸۷ در آمریکا و بازی‌های المپیک و مهر و آبان آن سال در تمرینات سخت و بازی در لیگ توسعه گذشت. سرانجام ان بی ای.
او بیشتر از یک استعداد ورزشی در داخل مرزها بود و قادر به فرارفتن از مرزهای قاره‌ای.

در المپیک ۲۰۰۸، صمد_نیکخواه‌بهرامی با ۸۶ امتیاز در ۵ مسابقه، امتیازآورترین بازیکن تیم ملی شد و حامد حدادی با ۸۳ امتیاز و ۵۶ ریباند، دیگر چهره برتر بسکتبال ایران بود.

حامد در دیدار مقابل لیتوانی ۲۱ امتیاز گرفت.
مقابل آرژانتین ۲۱ امتیاز و ۱۶ ریباند.

۱۴ مرداد ۱۳۸۶

حامد حدادی اولین بسکتبالیست ایرانی با ارزش‌ترین بازیکن بسکتبال آسیا در سال ۲۰۰۷ شد.
حامد سه دوره دیگر (۲۰۰۹، ۲۰۱۳ و ۲۰۱۷) کسب این عنوان را تکرار کرد.
او با تیم ملی بسکتبال سه دوره ۲۰۰۷، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ در بسکتبال آسیا قهرمان شد و در سال ۲۰۱۷ نایب قهرمانی کاپ آسیا را در کارنامه‌اش دارد.
علاوه بر NBA، حامد حدادی سال‌هاست با تیم‌های چینی من‌چمله سیچوان در لیگ بسکتبال این کشور به میدان می‌رود.
او با تیم‌های پیکان، ملی حفاری اهواز، مهرام و پتروشیمی بندرامام  سابقه بازی و قهرمانی در لیگ باشگاههای ایران دارد.
همچنین در جام ملت‌ها از سال ۲۰۰۵ و بازی‌های آسیایی از سال ۲۰۰۶ با پیراهن تیم ملی به میدان رفت.

نوشته حامد حدادی * خانه بسکتبال ایران پایگاه تخصصی بسکتبال *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا