چرا ایران بخت مدالآوری در بسکتبال سه نفره بازیهای کشورهای اسلامی است؟ / ملیپوشانی که «۳ به ۳ باز» شدهاندخانه بسکتبال ایراناخبار – خانه بسکتبال ایران
Warning: Undefined variable $author_details in /home/gitkdukq/public_html/wp-content/plugins/wp-user-profile-avatar/templates/wp-author-box-social-info.php on line 87
سایت خانه بسکتبال ایران؛
بازیهای ۳×۳ مردان و زنان کشورهای اسلامی با حضور ۲۰ و ۱۶ تیم برگزار میشود.
شهر قونیه ترکیه در حالی میزبان بازیهای کشورهای اسلامی است که بازی ۳×۳ برای دومین بار در بین ادوار مختلف بازیها برگزار میشود.
در سال ۲۰۰۵ در نخستین دوره رقابتها، تیم ملی بسکتبال به مقام سوم نائل آمد و پس از آن در رقابتهای ۲۰۱۳ اندونزی شرکت نکرد.
در سال ۲۰۱۷ باکو جمهوری آذربایجان برای نخستین بار از بازی ۳×۳ میزبانی کرد و امسال این رقابتها با شرکت ۲۰ تیم مردان و ۱۶ تیم زنان در قونیه برگزار میشود.
تیم مردان ایران در گروه ب با تیمهای مالدیو، گویان، اوگاندا و موریتانی همگروه است.
تیم زنان در گروه C با ترکیه، اردن و سنگال.
با توجه به قدرت تیمهای سه نفره ایران هر دو تیم از مدعیان کسب مدال در این بازیها هستند. بخت مدالآوری تیم ایران از این حیث بالاست که ما از معدود کشورهایی هستیم که بازیکن ۳×۳ تربیت نکردهایم یا برای رویدادهای بینالمللی به آنان اعتماد نمیکنیم روی همین اصل برای نتیجهگیری از بازیکنان ملیپوش بسکتبال در ۳×۳ استفاده میکنیم. همین نکته شانس مدالآوری ما را در بازیهای کشورهای اسلامی که خارج از اعتبار تورنمنتهای فیبای سه نفره برگزار میشود، بیشتر میکند. هر چند تاکنون این روش جواب نداده است و در کاپهای معتبر فیبا آسیا و فیبا جهانی دست خالی برگشتیم اما بازیهای اسلامی به لحاظ کمی و کیفی با رقابتهای فیبا خیلی فاصله دارد.
بازیکنان تیم ملی ۳×۳ از بین ملیپوشان بسکتبال انتخاب میشوند و بازیکنان رنکدار ۳×۳ معمولا در دورههای اخیر به اردوهای فرمایشی دعوت شدهاند اما ترکیب اصلی در نهایت همان نفرات ملیپوش هستند.
در حال حاضر تیم مردان؛ سینا واحدی، احسان دلیرزهان و متین آقاجانپور سه ملیپوش بسکتبال را به خدمت دارد. امیرحسین رضاییفر نیز در دورههای اخیر در بیشتر تورنمنتهای سه نفره بازی کرده است.
تیم زنان با کیمیا یزدیان طهرانی و شادی عبدالوند از سال ۲۰۱۷ تاکنون در تورنمنتهای آسیایی و جهانی به میدان رفت. آیدا گلمحمدی و نگین رسولیپور نیز از بسکتبالیستهای مطرح هستند که از سال ۲۰۱۷ به ترتیب در ردههای سنی تا تیم ملی بزرگسالان و بازی ۳×۳ به میدان رفتند.
با وجود این و تجربه نفرات تیمهای مردان و زنان ایران از سوی مسئولان فدراسیون بسکتبال و همراهان تیم سه نفره گفته شده در ۳×۳ بازیهای اسلامی تیمهای آفریقایی قوی هستند و تقابل بازیکنان ۳×۳ ایران مقابل این تیمها دشوار است.
در رنکینگ فیبای ۳×۳ و در قسمت رتبهبندی فدراسیونهای کشورها، رتبه تیمهای آفریقایی به این ترتیب است:
مردان
اوگاندا ۴۴ / سنگال ۷۲ / مراکش ۷۶ / مالی ۱۰۸ / موریتانی ۱۲۴ / گابن ۱۳۵ / لیبی ۱۴۵ / سودان ۱۵۱
رتبه ایران : ۴۶ جهان
بهترین تیمهای آفریقایی؛
مصر با رتبه ۲۲ و
کنیا با رنک ۳۶ فیبای سه نفره
در مسابقهها حاضر نشدند.
زنان
اوگاندا ۳۰
مالی ۸۹
سنگال ۹۸
گامبیا ۱۴۵
رتبه : ایران ۴۴ جهان
مصر با رتبه ۱۷ و کنیا با رنک ۲۱ زنان در مسابقهها حاضر نشدند.
با این حال تیمهای آفریقایی شرکت کننده در بازیهای کشورهای اسلامی به لحاظ جایگاه در رتبهبندی فیبای سه نفره اختلاف فاحشی به نسبت سایر قارهها دارند منجمله آسیا که پایینتر از بسیاری از تیمهای آسیایی جای گرفتهاند.
شکست سنگال
سابقه رویارویی تیمهای ایرانی با تیمهای آفریقایی نتایج دیگری را نشان میدهد.
۱۲ آبان ۱۳۹۸ تیم بسکتبال دانشگاه آزاد با کیمیا یزدیان طهرانی، شیدا شجاعی، فائزه شهریاری و زهرا عدالتکار به مربیگری آزاده زمانپور در لیگ سهنفره دانشجویان جهان در چین، سنگال را برد و مدال برنز گرفت.
ناهیده اسدی، نگین رسولیپور، شیدا شجاعی و کیمیا یزدیان طهرانی در مسابقات جهانی زیر ۲۳ سالهها در سال ۱۳۹۸ اوگانادا را برده بودند.
تیم ترکیه به عنوان میزبان بازیها در گروه دختران قرار دارد و تیم اردن نیز در سالهای اخیر بارها به تیمهای سه نفره ایران باخت.
نوشته چرا ایران بخت مدالآوری در بسکتبال سه نفره بازیهای کشورهای اسلامی است؟ / ملیپوشانی که «۳ به ۳ باز» شدهاند * خانه بسکتبال ایران پایگاه تخصصی بسکتبال *